[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی رنگو
مصرف غذاهای حاوی آهن برای رشد و تکامل بدن، نگه داری سلامتی اعضای بدن، جلوگیری از کمخونی و ضعف حائز اهمیت است. آهن، نوعی ماده معدنی الزامی برای تامین انرژی و انجام فعالیتهای مهم بدن است. این ماده عمدتاً از طریق مصرف منبع های غذایی تامین میبشود. ازاینرو، افراد در گروههای سنی گوناگون باید مصرف سبزیجات، گوشت، میوهها و دیگر منبع های غذایی حاوی آهن را در رژیم غذایی خود بگنجانند. در صورت ابتلا به کمخونی شدید، مراجعه به پزشک و مصرف داروهای مکمل آهن همراه با مراعات رژیم غذایی ضرروی خواهد می بود.
برای توضیح جامعتر، این نوشته از مجله پزشکی دکتردکتر را به بازدید لیست غذاهای سرشار از آهن تعلق میدهیم. با ما همراه باشید.
اگر سوالی داشتید، در قسمت نظرات بنویسید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر جواب دهد.
چه چیزی آهن بدن را زیاد میکند؟
از آنجایی که نقش آهن در بدن زیاد زیاد است، برای افزایش مقدار آهن بدن راه حلهای بسیاری وجود دارند. برای مثال، مصرف غذاهای حاوی آهن همراه با منبع های ویتامین C، پرهیز از منبع های مهارکننده جذب آهن و مصرف مکملهای آهن از این دست می باشند. با این که هرکدام از راه حلها مهم و الزامیاند، اما مصرف غذاهای حاوی آهن اولین راهکار افراد برای کنترل مقدار آهن بدن است.
با استناد به مقالهای منتشرشده در وبسایت CDC،
برای افزایش جذب آهن، بهتر است غذاهای حاوی آهن را با منبع های ویتامین C همانند پرتقال، لیمو، گوجهفرنگی و فلفلدلمهای مصرف کنید.
در حالت کلی، دو نوع آهن وجود دارد که شامل آهن هِم و آهن غیر هِم است. آهن هِم، همان آهن حاضر در منبع های حیوانی بوده و آهن غیرهم، به آهن حاضر در منبع های گیاهی اشاره دارد. آهن همِ سریعتر از آهن غیر همِ به بدن جذب میبشود.
بازدید غذاها و میوه های دارای آهن
مواد غذایی آهن دار همانند انواع غذا و میوه، نقش زیاد مهمی در نگه داری سلامت بدن و پیشگیری از کمخونی دارند. منبع های آهن شامل گوشت قرمز، جگر، مرغ و ماهی بهگفتن منبع های آهن هِم می باشند که جذب آنها در بدن آسانتر است.
این چنین سبزیجات برگسبز تیره همانند اسفناج، کلم بروکلی و عدس از منبع های خوب آهن غیرهِم به شمار میروال. برخی میوهها همانند انار، کشمش، توت فرنگی و زردآلو نیز به فراهم آهن پشتیبانی میکنند. برای افزایش جذب آهن غیرهِم، مصرف ویتامین C همزمان با این غذاها زیاد مؤثر است. مراعات تنوع غذایی و دقت به منبع های طبیعی آهن، به اختصاصی در افراد با ریسک کمخونی، زیاد حیاتی است.
در ادامه، لیست غذاهای سرشار از آهن و جزئیات مربوط به هر کدام از موارد فوق را بهصورت کامل بازدید می کنیم.
انواع گوشت، با اهمیت ترین منبع های غذایی حاوی آهن
انواع گوشتها از بهترین منبع های غذایی حاوی آهن به شمار میروال. تعداد بسیاری از گوشتهای قرمز دارای آهن هِم می باشند. این نوع آهن به راحتی و با شدت بالا در بدن جذب میبشود. ازاینرو، مصرف گوشت یکی از بهترین راه حلهای جذب آهن برای بدن است.
با اهمیت ترین منبع های گوشتی حاوی آهن عبارت هستند از:
جگر گوسفند و گاو
جگر گوسفند و گاو، از بهترین غذاهای موثر برای تامین آهن بدن می باشند. به گفتن مثال، ۱۰۰ گرم جگر گاو حاوی ۶.۵ میلیگرم آهن است. علاوه بر آهن، جگر حاوی ویتامینهای A، B12 و فولیک اسید است که برای سلامت عمومی بدن و سیستم ایمنی نیاز مزایا بسیاری دارد.

گوشت قرمز گوسفند و گاو
گوشتهای ارگانیک سرشار از پروتئین و ویتامینهای خونساز همانند B، مس و سلنیوم می باشند. این چنین، گوشت قرمز یکی از بهترین منبع های کولین (نوعی ماده مغذی) به حساب می اید. مصرف به اندازه گوشت قرمز برای تامین آهن و دیگر منبع های مغذی بدن سودمند است.
بوقلمون تیره
گوشت بوقلمون تیره نیز یکی دیگر از غذاهای حاوی آهن هِم به حساب می اید. هر ۱۰۰ گرم از گوشت بوقلمون تیره دارای ۱.۴ میلیگرم آهن است؛ در حالی که بوقلمون سفید فقط ۰.۷ میلیگرم آهن دارد. ازاینرو، مصرف بوقلمون تیره هم برای تامین آهن و هم برای جلوگیری از کمخونی مفیدتر است.
ران مرغ
ران مرغ یکی از محبوبترین غذاهای حاوی آهن در سراسر جهان است. با اهمیت ترین مزایا ران مرغ را در ربط با جذب آهن بازدید میکنیم:
- تحکیم سیستم ایمنی
- افت خستگی و بهبود انرژی بدن
- پیشگیری از کمخونی
- پشتیبانی به نگه داری سلامت استخوانها
این چنین، ران مرغ حاوی روی و پروتئین است. روی به بدن پشتیبانی میکند تا به شکل موثرتری از آهن منفعت گیری کند.
غذاهای دریایی حاوی آهن
برخی افراد بنابهدلایل گوناگون نمی توانند گوشت قرمز و سفید مصرف کنند. به این علت، غذاهای دریایی همانند ماهی و میگو را انتخاب میکنند. این غذاها حاوی مقادیر بالایی از آهن و امگا۳ می باشند. جزئیات مهم را در ادامه بازدید میکنیم.
ماهی
ماهی از با اهمیت ترین غذاهای دریایی حاوی آهن به حساب می اید. انواع بسیاری از ماهی همانند ماهی تن، سرشار از آهن بوده و با شدت بالایی جذب خواهد شد. این چنین، ماهیها حاوی اسیدهای چرب امگا۳ می باشند که در تحکیم کارکرد سیستم ایمنی نقش دارند. چند مورد از بهترین ماهیهای حاوی آهن را بازدید میکنیم:
- ماهی تن
- ماهی ساردین
- ماهی خالمخالی
- ماهی هادوک
- گوشماهی
مسئله! مزهدار کردن ماهی با لیموترش، به گمان زیادً برای جذب آهن موثر است. چون لیموترش یکی از منبع های مهم ویتامین سی بوده و مقدار جذب آهن را افزایش میدهد.
میگو
میگو حاوی مقادیر بالایی از آهن هم است. ازاینرو، مصرف آن هم برای تامین آهن و هم برای پیشگیری از کمخونی کار امد است. این چنین، با این که مقدار پروتئین میگو بالاست، اما مقدار چربی و کالری کمتری را به بدن انتقال میدهد. همین ویژگی میگو جهت شده است که پزشکان تغذیه، در رژیمهای غذایی سالم و سبک به مصرف میگو اصرار کنند.

صدف
با این که صدف در ایران چندان پرطرفدار نیست، اما در گروه غذاهای حاوی آهن قرار دارد. همه انواع صدف سرشار از آهن بوده و مصرف آن بهگفتن یک وعده غذایی کامل برای جذب آهن موثر است. علاوهبر آهن، صدف شامل پروتئین، ویتامین C و ویتامین B12 نیز هست و میتواند سطح کلسترول سالم (HDL)، خون را افزایش دهد.
حبوبات حاوی آهن
حبوبات، از بهترین غذاهای حاوی آهن برای گیاهخواران بهشمار میروال. حبوبات حاوی مقادیر بالایی از آهن بوده و مقدار کالری کمتری را به بدن جذب میکنند. برای به حداکثر رساندن جذب آهن، میتوانید حبوبات را همراه با غذاهای غنی از ویتامین سی همانند مرکبات، گوجهفرنگی و سبزیجات میل کنید.
بهترین حبوبات حاوی آهن عبارت هستند از:
عدس
عدس یکی از سودمندترین و مغذیترین غذاهای حاوی آهن است. هر ۱۰۰ گرم عدس پخته حاوی نزدیک به ۳.۳ میلیگرم آهن غیر هِم است. برای افزایش جذب آهن عدس، میتوانید آن را با لیموترش مزهدار کنید.
نخود
نخود از حبوبات مورد قیمت حاوی آهن و فیبر به حساب می اید. در هر ۱۰۰ گرم نخود پخته نزدیک به ۲.۸ میلیگرم آهن وجود دارد. مصرف نخود در غذاهای گوناگون برای افت کلسترول، افت التهاب و سلامت قلب کار امد است.
سویا
سویا و همه منبع های غذایی برگرفته از آن، از نیرومندترین غذاهای حاوی آهن گیاهی می باشند. در هر ۱۰۰ گرم سویا پخته نزدیک به ۵.۱ میلیگرم آهن وجود دارد. دقت داشته باشید که حتماً سویاهای غیرتراریخته خریداری کنید. چون محصولات گیاهی تراریخته برای بدن زیان اور می باشند و تقریباً هیچگونه مواد مغذی در آنها یافت نمیبشود.
انواع لوبیاها
لوبیاها غذاهای حاوی آهن زیاد مفیدی می باشند که در زیاد تر غذاها میتوانیم از آنها منفعت گیری کنیم. افراد گیاهخوار طبق معمولً بیشترین مقدار آهن و پروتئین بدن خود را از لوبیاها تامین میکنند.
انواع لوبیاها عبارت هستند از:
- لوبیا سفید؛ نزدیک به ۳.۷ میلیگرم در ۱۰۰ گرم پختهشده
- لوبیا قرمز؛ نزدیک به ۲.۹ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم پختهشده
- لوبیا چشمبلبلی؛ نزدیک به ۲.۲ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم پختهشده
- لوبیا چیتی؛ نزدیک به ۲.۱ تا ۲.۵ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم پختهشده
- لوبیا سیاه؛ نزدیک به ۲.۱ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم پختهشده
لوبیاها این چنین منبع های غنی از فیبر، منیزیم، فولات، پتاسیم و آنتیاکسیدانها می باشند.

سبزیجات غنی از آهن
سبزیجات نیز یکی دیگر از غذاهای حاوی آهن غیرهم می باشند. بهبود خونسازی، افزایش تشکیل گلبولهای قرمز و پیشگیری از ابتلا به کمخونی، از مزایا مصرف سبزیجات به شمار میروال. با اهمیت ترین سبزیجات آهندار را بازدید میکنیم:
اسفناج
نزدیک به ۱۰۰گرم اسفناج خام دارای ۲.۷ میلیگرم آهن است. علاوه بر آن، این سبزی سرشار از ویتامین C است که به طور قابلتوجهی به جذب آهن پشتیبانی میکند. اسفناج از غذاهای حاوی آهن در بارداری نیر به حساب می اید. اگر مصرف اسفناج در دوران بارداری مشکل گوارشی تشکیل نکند، گزینهای مناسب برای تحکیم زنان باردار خواهد می بود.
مصرف اسفناج و دیگر سبزیجات برگدار، همراه با چربی به بدن پشتیبانی میکند تا کاروتنوئیدها (نوعی از آنتیاکسیدانها) را جذب کند. به این علت، بهتر است که همراه با اسفناج منبع چربی سالم همانند روغن زیتون نیز مصرف کنید.
مسئله! اسفناج حاوی نوعی ماده به نام «اگزالات» است. اگزالات تا حدودی جهت افت جذب آهن و مواد مغذی اسفناج میبشود. ازاینرو، مصرف زیاد آن برای بیماران چندان پیشنهاد نمیبشود.
کلم بروکلی
کلم بروکلی، عضوی از خانواده سبزیجات چلیپایی است که گل کلم، کلم بروکسل، کلم پیچ و کلم را شامل خواهد شد. یک پیمانه کلم بروکلی پخته شده حاوی ۱ میلیگرم آهن است. با اهمیت ترین ویژگیهای بروکلی را بازدید میکنیم:
- منبع آهن غیرهِم
- دارای ویتامین سی
- دارای مقادیر بالای فیبر و آنتیاکسیدان
- موثر برای پیشگیری از کمخونی
کلم بروکلی، یکی از سبزیجات و منبع های غذایی مهم در رژیم گیاهخواری است. گیاهخواران این کلم را به طور خام و پخته در سالاد و همراه غذا میل میکنند.

لوبیا سبز
لوبیا سبز، یکی دیگر مواد غذایی حاوی آهن است که در غذاهای گوناگون از آن منفعت گیری میبشود. برای مثال، خوراک لوبیا سبز با گوشت و قارچ، یک وعده غذایی سودمند برای جذب آهن و پروتئین است. برخی افراد، لوبیا سبز را با آبلیمو و سیر مصرف میکنند تا مقدار جذب آهن در بدنشان افزایش یابد. ملزوم به ذکر است که در هر ۱۰۰ میلیگرم لوبیا سبز پختهشده، نزدیک به ۱۰ میلیگرم آهن وجود دارد.
دیگر سبزیجات دارای آهن
دیگر مواد غذایی آهن دار از گروه سبزیجات عبارت هستند از:
- جعفری؛ نزدیک به ۶.۲ میلیگرم آهن در هر ۱۰۰ گرم
- برگ چغندر؛ نزدیک به ۲.۷ میلیگرم آهن در هر ۱۰۰ گرم
- کلم پیچ؛ نزدیک به ۱.۵ میلیگرم آهن در هر ۱۰۰ گرم
- برگ شلغم؛ نزدیک به ۱.۵ میلیگرم آهن در هر ۱۰۰ گرم
برای افزایش جذب آهن، سبزیجات فوق را با گوجهفرنگی، فلفلدلمهای و لیموترش تازه میل کنید.
میوههای حاوی آهن
با اهمیت ترین میوههای حاوی آهن و مناسب برای درمان کمخونی را بازدید میکنیم:
انار
انار منبع خوبی از ویتامین C است که جذب آهن غیرهم را افزایش میدهد. مقدار آهن در انار پایین (نزدیک به ۰.۳ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) است اما به بهبود جذب آهن دیگر غذاها پشتیبانی میکند.
موز
موز آهن مقداری (نزدیک به ۰.۳ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) دارد اما به علت داشتن ویتامین C و پتاسیم، به جذب آهن پشتیبانی ملایمی میکند و انرژی ملزوم برای متابولیسم آهن را فراهم میسازد.
سیب
سیب نزدیک به ۰.۱ میلیگرم آهن دارد و منبع ویتامین C متوسط است. فلاونوئیدهای حاضر امکان پذیر مقداری جذب آهن را افت دهند، اما مصرف همزمان با منبع های آهن غیرهم سودمند است.
کیوی
کیوی غنی از ویتامین C (نزدیک به ۹۲ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) است که جذب آهن را به طور چشمگیری افزایش میدهد. آهن آن کم است (نزدیک به ۰.۳ میلیگرم) ولی در بهبود جذب آهن نقش کلیدی دارد.
توت سفید
توت سفید دارای آهن متوسط (نزدیک به ۲ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) و ویتامین C است. آنتیاکسیدانهای آن میتوانند به جذب بهتر آهن پشتیبانی کنند، مخصوصاً در ترکیب با منبع های گیاهی.
هندوانه
هندوانه آهن مقداری (نزدیک به ۰.۲ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) دارد ولی غنی از ویتامین C است که جذب آهن غیرهم را افزایش میدهد و این چنین آبرسانی بدن را بهبود میبخشد.
انجیر
انجیر تازه نزدیک به ۰.۴ میلیگرم آهن دارد و فیبر بالا به هضم بهتر پشتیبانی میکند. انجیر خشک آهن بیشتری دارد (نزدیک به ۲ میلیگرم) اما قند بالایی هم دارد.
آلو
آلو تازه ۰.۴ میلیگرم آهن دارد. آلو خشک به علت تمرکز مواد مغذی، آهن بیشتری (نزدیک به ۲.۱ میلیگرم) دارد و یبوست را افت داده که به جذب بهتر مواد معدنی پشتیبانی میکند.
هلو
هلو تازه نزدیک به ۰.۳ میلیگرم آهن دارد. ویتامین C و آنتیاکسیدانهای آن جذب آهن را افزایش خواهند داد و به سلامت کلی دستگاه گوارش پشتیبانی میکنند.
هلو خشک
هلو خشک آهن بیشتری دارد (نزدیک به ۳ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) و به علت تمرکز مواد مغذی، جذب آهن بهبود مییابد، اما قند آن زیاد است و باید مصرف متعادل داشته باشد.
زردآلو خشک
زردآلو خشک زیاد غنی از آهن (نزدیک به ۶ میلیگرم در ۱۰۰ گرم) و ویتامین C است که به جذب بهتر آهن پشتیبانی میکند و یکی از منبع های مهم آهن گیاهی محسوب میبشود.
خرما
خرما نزدیک به ۱ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم دارد. قند طبیعی بالا دارد و ویتامینهای بسیاری دارد که در انرژیزایی و بهبود جذب آهن نقش دارد.
مسئله! برای کسب آگاهی زیاد تر و مرور جزئیات دراینباره، میتوانید نوشته بهترین میوه برای کم خونی در مجله دکتردکتر را مطالعه کنید.

دیگر مواد غذایی حاوی آهن
گروه غذاهای حاوی آهن زیاد گسترده و گستردهاند. علاوهبر همه موارد مذکور، دیگر غذاهای آهن دار عبارت هستند از:
کینوا
کینوا منبع خوبی از آهن غیرهم با نزدیک به ۲.۸ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم است. بهعلت دارا بودن فیتات و پلیفنولها، جذب آهن مقداری افت مییابد، اما پروتئین و ویتامین C حاضر در آن جذب را بهتر میکند.
توفو
توفو (پنیر سویا) حاوی نزدیک به ۵.۴ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم است. آهن غیرهم دارد که جذب آن امکان پذیر تحت تأثیر فیتاتها و ترکیبات سویا افت یابد، ولی منبع خوبی برای گیاهخواران است.
تخم کدو تنبل
تخم کدو تنبل نزدیک به ۸.۸ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم دارد که آهن غیرهم محسوب میبشود. چربیها و مواد مغذی دیگر آن پشتیبانی میکنند جذب آهن بهتر بشود، اما فیتاتها میتوانند جذب را مختل کنند.
نان سفید غنیشده
نان سفید غنیشده طبق معمولً با آهن فرم غیرهم ویتامینه شده است (نزدیک به ۴.۵ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم). جذب آهن غنیشده بهتر از منبع های طبیعی است، ولی فاقد فیبر و ترکیبات ضد جذب است.
نان گندمی
نان گندمی حاوی نزدیک به ۳.۵ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم است. به علت داشتن فیتات در سبوس گندم، جذب آهن آن کمتر از نان سفید است، اما فیبر و مواد معدنی دیگر آن سودمند است.
انواع ماکارونی
ماکارونی طبق معمولً ۱.۳ تا ۲ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم دارد. در نوع غنیشده مقدار آهن زیاد تر است. فیتات حاضر در گندم امکان پذیر جذب آهن را افت دهد.
انواع غلات سبوسدار
غلات سبوسدار همانند برنج قهوهای و گندم کامل، ۳ تا ۴ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم دارند. وجود فیتاتها علتکاهش جذب آهن میبشود اما فیبر و ویتامینهای گروه B سودمند می باشند.
جو دوسر
جو دوسر دارای نزدیک به ۴.۷ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم است. فیتاتها جذب آهن را افت خواهند داد اما پختن و خیساندن جو دوسر میتواند این تاثییر را کم کند.
آرد ذرت
آرد ذرت نزدیک به ۲.۷ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم دارد. این آهن غیرهم است و جذب آن امکان پذیر با فیتات حاضر در ذرت افت یابد.
شکلات تلخ
شکلات تلخ نزدیک به ۱۱.۹ میلیگرم آهن در ۱۰۰ گرم دارد. وجود فلاونوئیدها امکان پذیر جذب آهن را مختل کند اما به گفتن یک منبع خوشمزه و غنی آهن شناخته میبشود.

بازدید مقدار آهن حاضر در مواد غذایی گوناگون
در جدول زیر، مقادیر آهن حاضر را مواد غذایی گوناگون را به همراه درصد قیمت روزانه آنها بازدید کردهایم. درصد قیمت روزانه، مقداری است که مشخص می کند هر ۱۰۰ گرم از یک ماده غذایی، چه مقدار از نیاز روزانه ما را به مواد مغذی تامین میکند.
| ماده غذایی | میلیگرم در هر وعده | درصد قیمت روزانه |
|---|---|---|
| ۱ وعده غلات صبحانه | ۱۸ | ۱۰۰ |
| ۹۰ گرم صدف | ۸ | ۴۴ |
| ۱ پیمانه لوبیا | ۸ | ۴۴ |
| ۹۰ گرم جگر | ۵ | ۲۸ |
| نصف پیمانه عدس | ۳ | ۱۷ |
| نصف پیمانه اسفناج پخته | ۳ | ۱۷ |
| نصف پیمانه توفو | ۳ | ۱۷ |
| ۳۰ گرم شکلات تلخ | ۲ | ۱۱ |
| نصف پیمانه لوبیا سبز | ۲ | ۱۱ |
| ۹۰ گرم ماهی ساردین و موارد شبیه | ۲ | ۱۱ |
| نصف پیمانه نخود | ۲ | ۱۱ |
| نصف پیمانه گوجه | ۲ | ۱۱ |
| ۹۰ گرم گوشت گاو | ۲ | ۱۱ |
| ۱ سیبزمینی متوسط | ۲ | ۱۱ |
| ۳۰ گرم گردو | ۲ | ۱۱ |
| نصف پیمانه نخودفرنگی | ۱ | ۶ |
| ۹۰ گرم مرغ | ۱ | ۶ |
| برنج سفید | ۱ | ۶ |
| یک تکه نان با غلات کامل | ۱ | ۶ |
| یک تکه نان ساده | ۱ | ۶ |
| یکچهارم پیمانه کشمش | ۱ | ۶ |
| ۱ پیمانه اسپاگتی | ۱ | ۶ |
| ۹۰ گرم تن ماهی | ۱ | ۶ |
| ۹۰ گرم گوشت بوقلمون و موارد شبیه | ۱ | ۶ |
| ۵۰ دانه آجیل بوداده | ۱ | ۶ |
| بروکلی پخته | ۱ | ۶ |
| تخم مرغ پخته | ۱ | ۶ |
| برنج پخته | ۱ | ۶ |
| پنیر چدار | ۰ | ۰ |
| طالبی | ۰ | ۰ |
| قارچ | ۰ | ۰ |
| پنیر و شیر | ۰ | ۰ |
| یک فنجان شیر | ۰ | ۰ |
برای کسب آگاهی زیاد تر در این خصوص، میتوانید به دکتر تغذیه مراجعه کنید. این چنین درمورد قیمت غذایی قارچ در مجله دکتردکتر، میتوانید بخوانید.
نیاز بدن به مواد غذایی آهن دار در سنین گوناگون چطور است؟
بدیهی است که نیاز به آهن در سنین گوناگون متفاوت است. در جدول زیر، نیاز به آهن را در هر دو جنسیت و سنین گوناگون بازدید کردهایم:
| گروه سنی | مردان | زنان | بارداری | شیردهی |
|---|---|---|---|---|
| از تولد تا ۶ ماهگی | ۰.۲۷ میلیگرم | ۰.۲۷ میلیگرم | – | – |
| از ۷ تا ۱۲ ماهگی | ۱۱ میلیگرم | ۱۱ میلیگرم | – | – |
| از ۱ تا ۳ سالگی | ۷ میلیگرم | ۷ میلیگرم | – | – |
| از ۴ تا ۸ سالگی | ۱۰ میلیگرم | ۱۰ میلیگرم | – | – |
| از ۹ تا ۱۳ سالگی | ۸ میلیگرم | ۸ میلیگرم | – | – |
| از ۱۴ تا ۱۸ سالگی | ۱۱ میلیگرم | ۱۵ میلیگرم | ۲۷ میلیگرم | ۱۰ میلیگرم |
| از ۱۹ تا ۵۰ سالگی | ۸ میلیگرم | ۱۸ میلیگرم | ۲۷ میلیگرم | ۹ میلیگرم |
| بالای ۵۰ سال | ۸ میلیگرم | ۸ میلیگرم | – | – |
مسئله! جدول فوق فقطً برای اطلاعات عمومی بوده و به منزله تجویز پزشکی نیست. برای کسب آگاهی دقیقتر میتوانید به دکتر کودکان و دکتر تغذیه مراجعه کنید.
آیا مصرف غذاهای حاوی آهن برای تامین آهن بدن کافی می باشند؟
با این که مصرف غذاهای حاوی آهن عمدهترین روش تامین آهن بدن است، اما در برخی موارد گمان دارد که این روش کافی نباشد. چون، افرادی که به کمخونی شدید یا زیاد شدید مبتلا می باشند، علاوهبر مصرف غذاهای حاوی آهن، باید مکملهای آهن نیز مصرف کنند.
بازدید مکملهای مهم منبع های آهن خوراکی
مصرف مکملها تا حد بسیاری افتآهن بدن را جبران میکنند. به شرطی که آنها را مطابق با قوانین و در زمان اشکار مصرف کنید. با اهمیت ترین و بهترین مکملهای حاوی آهن، عبارت هستند از:
- فروفورت انرژی
- ساشه سبوس گندم تخمیری
- پودر سبوس گندم تخمیری
- شربت لیپوزوفر مولتی
- قطره فروزومال
- قطره آهن هموزوم فورت
- شربت فرو افکت پلاس تریتا
- کپسول فرفوروت دکتر عبیدی
برای تهیه هر کدام از مکملهای فوق، میتوانید به سامانه خواست آنلاین دارو دکتردکتر مراجعه کنید.
نکات مهم در رابطه مصرف فروفورت انرژی و دیگر مکملهای آهن
بدیهی است که زمان مصرف مکملهای دارویی، حتماً باید به نکات زیر دقت کنید:
- پیش از اغاز مصرف به پزشک مراجعه کنید؛
- مکملها را مطابق قوانین و دستور پزشک مصرف کنید؛
- در صورت فراموشی یک دوز، دوز مصرفی خود را دو برابر نکنید؛
- به نحوه مصرف دارو دقت کنید؛
- و بهترین زمان مصرف قرص آهن را از پزشک و مسئول داروخانه سوال کنید.
مسئله! پیشنهاد میکنیم که درمورد تداخل غذا و آهن در مجله دکتردکتر زیاد تر بخوانید و آگاهی کسب کنید.

برای آگاهی از مقدار آهن بدن خود به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
برای بازدید مقدار آهن بدن و تشخیص کمخونی یا مشکلات مرتبط، بهترین پزشک متخصص تغذیه است. دکتر آنلاین تغذیه میتواند در برسی حالت آهن و راهنمایی در رژیم غذایی پشتیبانی کند. در مرحله های اولیه، مراجعه به پزشک عمومی نیز مناسب است تا بعد از معاینات و آزمایشهای اولیه، در صورت نیاز به متخصص ارجاع داده شوید. انجام آزمایشهایی همانند اندازهگیری سطح هموگلوبین، فریتین و آهن سرم از با اهمیت ترین راه حلهای تشخیص حالت آهن بدن است.
برای دریافت نوبت حضوری و آنلاین از بهترین متخصصان تغذیه، میتوانید به پلتفرم آنلاین نوبتدهی دکتردکتر مراجعه کنید.
منبع های:
سوالات متداول
آهن در غذاهایی همانند گوشت، سبزیجات، غلات، میوهها، آجیل و حبوبات وجود دارد.
بله؛ چون کودکان در حال رشد می باشند و زیاد تر از بزرگسالان به آهن نیاز دارند.
بله؛ چون شیر دارای کلسیم است و کلسیم جذب آهن را افت میدهد.
بهتر است مکملهای آهن را قبل از غذا و همراه با ویتامین C مصرف کنید.
بله؛ زیادهروی در مصرف آهن به کبد صدمه میرساند.
برچسبها:
دسته بندی مقالات
[ad_2]