ساخت نوعی حسگر زیستی برای تشخیص گوشت سالم از گوشت فاسد

ساخت نوعی حسگر زیستی برای تشخیص گوشت سالم از گوشت فاسد


محققان با پشتیبانی نانو ذرات اکسید و منفعت گیری از آن روی الکترودهای گرافون متخلخل یک حسگر زیستی ساخته‌اند که می‌تواند با تشخیص سالم بودن گوشت از ایمنی و کیفیت مواد غذایی نیز مطمعن حاصل کند.

به نقل از سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، دانشمندان در یک پیشرفت بزرگ موفق به ساخت نوعی حسگر زیستی شده‌اند که می‌تواند به راحتی تازگی گوشت را تشخیص دهد. در این دستگاه نانو ذرات اکسید روی، روی الکترود گرافن متخلخل قرار داده شده است. این چنین با پشتیبانی آن می‌توان فساد را در گوشت تشخیص داده و کیفیت و ایمنی آن را اشکار کرد. به طور کلی در زمان فساد گوشت مولکول تامین کننده انرژی در سلول‌ها به نام آدنوزین تری فسفات تحت تجزیه قرار گرفته و هیپوگزانتین(HXA) و گزانتین راه اندازی میشود. این دو ماده میتوانند نشان دهنده فاسد شدن گوشت باشد.

ادامه مطلب
بهترین روش کسب درآمد دلاری در خانه با خرید شماره مجازی

محققانه موسسه آکادمی علوم و فناوری ویتنام به همراه محققانی از روسیه موفق به ساخت حسگر زیستی پیشرفته شدند. این حسگر زیستی قادر به تشخیص هیپوگزانتین به گفتن شاخص کلیدی فساد گوشت خواهد می بود. اکنون راه حلهای سنتی پر هزینه و زمانبر بوده و به فرایندهای تخصصی برای تشخیص سالم بودن گوشت نیاز دارند. در حالی که حسگر زیستی تازه می‌تواند با منفعت گیری از مزایای بی‌نظیر حساسیت بالا و مدیریت زمان این فرایند را به طور ساده انجام دهد.

به حرف های محققان این حسگر زیستی از نظر اثربخشی مورد آزمایش قرار گرفته و توانسته عملکردی با بیشتر از ۹۸ درصد دقت در تشخیص مقدار هیپوگزانتین از خود نشان دهد. این چنین روی فیله‌های گوشت خوک نیز به طور عملی امتحان شده و نتایج امیدوار کننده‌ای را در دنیای واقعی از خود نشان داده است. منفعت گیری از این حسگر زیستی می‌تواند پیشرفت قابل توجهی در ضمانت ایمنی مواد و کیفیت آنها باشد. یقیناً با وجود نتایج امیدوار کننده روی این حسگر زیستی، برخی چالش‌ها همانند مقیاس پذیری و مقرون به صرفه بودن در تشکیل در مقیاس بزرگ وجود دارد که می‌تواند در اجرای گسترده مورد دقت قرار بگیرد.

ادامه مطلب
لنوو تا دو سال دیگر لپ تاپ‌های خود را با ویژگی ۸۰ درصد تعمیرپذیری عرضه می‌کند
آخرین مطالب



منبع

پست های مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها