[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی رنگو
یک پژوهش تازه نشان داده است که چاقشدن در سنین زیر ۳۰ سال، گمان مرگ زودرس را بیشتر از ۷۵ درصد افزایش میدهد.
بر پایه گزارش گاردین، محققان دانشگاه لوند سوئد ۶۲۰ هزار بزرگسال ۱۷ تا ۶۰ ساله را بازدید کردند و دریافتند افزایش وزن در دهه ۲۰ زندگی میتواند عواقب بیشتری نسبت به اواخر زندگی داشته باشد. محققان میگویند افزایش وزن قبل از ۳۰ سالگی گمان مرگ زودهنگام ناشی از طیف وسیعی از بیماریها، به اختصاصی بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ را بهطور قابل توجهی افزایش میدهد. در زنان نیز افزایش وزن علتافزایش خطر مرگ زودهنگام ناشی از سرطان در هر سنی میبشود.
افزایش خطر مرگ زودرس با چاقشدن
محققان دریافتند مردانی که قبل از ۳۰ سالگی چاق خواهد شد، در قیاس با افرادی که در سنین بالاتر وزن اضافه میکنند، خطر مرگ زودرس در آنها ۷۹ درصد افزایش مییابد؛ این رقم برای زنان ۸۴ درصد است. این چنین افرادی که بین سنین ۳۰ تا ۴۵ سالگی چاق خواهد شد، خطر مرگ زودرس را ۵۲ درصد افزایش خواهند داد، درحالی که چاقی بین سنین ۴۶ تا ۶۰ سالگی ریسک مرگ را نزدیک به ۲۵ درصد زیاد تر میکند.
درکل این پژوهش مشخص می کند که هر نیم کیلوگرم افزایش وزن در اغاز بزرگسالی (۱۷ تا ۲۹ سالگی) خطر مرگ زودرس را بیشتر از ۲۰ درصد افزایش میدهد. «کاترین جنر» (Katharine Jenner)، مدیر اتحادیه سلامت چاقی، پافشاری میکند این مطالعه یک «زنگ خطر» است. او میگوید: «این کار میتواند با افزایش مقدار دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی، برخی سرطانها و سلامت روان ضعیف، عمر را مختصر کند.»
به حرف های محققان، تعداد بسیاری از جوانان قبل از ۳۰ سالگی چاق خواهد شد که ناشی از سلطه فستفودها، قولهای غذایی زیاد و محصولات فوقفرآوریشده است و دولتها باید اقداماتی انجام بدهند. به حرف های محققان مطلب کلیدی این مطالعه آشکار است: اجتناب از افزایش وزن، بهاختصاصی در اواخر نوجوانی و دهه ۲۰ زندگی. آنها میگویند هرچه افراد سریعتر زندگی سالم را در پیش بگیرند، شانس عمر طویلتری خواهند داشت.
یافتههای این پژوهش بهتازگی در ۳۲مین کنگره چاقی اروپا در اسپانیا اراعه شده است.
دسته بندی مقالات
[ad_2]