[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی رنگو
تاییا اودونتو، دانشجوی دکتری دانشگاه تگزاس در ال پاسو (UTEP)، با ابداع روشی نوین برای شیرینسازی آب شور، گامی بزرگ در جهت حل بحران جهانی آب برداشته است. این روش که الکترودیالیز متاتزیس بدون نمک (SF-EDM) نام دارد، قادر است بیشتر از ۹۰ درصد آب شور را به آب شیرین تبدیل کند.
به نقل از دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، روش اسمز معکوس (RO) جاری به گفتن استاندارد صنعت برای شیرینسازی آب شناخته میبشود. با این حال، این روش تنها قادر به تبدیل ۸۰ درصد از آب شور به آب شیرین است و ۱۵ درصد باقیمانده به طور آب شور غلیظ باقی میماند. دفع این آب شور غلیظ به راه حلهای سنتی همانند تزریق به چاههای عمیق، مشکلات زیستمحیطی و اقتصادی بسیاری را به همراه دارد.
روش SF-EDM که توسط اودونتو گسترش یافته است، با منفعت گیری از جریان الکتریکی و غشاهای تبادل یونی، نمک را از آب جدا میکند. این روش نسبت به راه حلهای سنتی مزایای تعداد بسیاری دارد. در این روش بیشتر از ۹۰ درصد آب شور را به آب شیرین تبدیل میبشود. این چنین شوری آب را به مقدار قابل توجهی افت میدهد. از طرفی هزینه این روش نزدیک به ۸۰ درصد کمتر از راه حلهای سنتی است. در میانه فرآیند شیرینسازی، مواد معدنی ارزشمندی همانند لیتیوم نیز بازیابی میبشود.
تحقیقات اودونتو با حمایتمالی بنیاد ملی علوم (NSF) ادامه خواهد یافت. همکاری با سازمانهای گوناگون همانند اداره احیای زمین ایالات متحده، دانشگاه ایالتی نیومکزیکو و شرکتهای آب، به بهبود و تجاریسازی این فناوری پشتیبانی خواهد کرد. ابداع روش SF-EDM، گامی مهم در جهت فراهم آب شیرین برای مناطق خشک و کمآبی است. این روش میتواند به افت هزینههای شیرینسازی آب و این چنین بازیابی مواد معدنی مورد قیمت پشتیبانی کند.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
دسته بندی مقالات
[ad_2]